Polski Związek Hokeja na Trawie

Oświadczenie Europejskiej Federacji Hokeja na Trawie ws. koronawirusa

Rozumiemy, że kluby, kibice, sędziowie i urzędnicy mają wiele pytań w tym trudnym i niespotykanym czasie. Chcielibyśmy was zapewnić, że Europejska Federacja Hokeja na Trawie ściśle monitoruje sytuację dotyczącą COVID-19 i skorzysta z porad WHO (Światowej Organizacji Zdrowia) oraz różnych władz rządowych i organów zdrowia publicznego w krajach, w których odbywają się nasze hokejowe imprezy. W oparciu o obecny status i porady kontynuujemy planowanie wszystkich turniejów EuroHockey.

Należy pamiętać, że w przypadku odwołania / odroczenia, zgodnie z dyrektywą organów ds. Zdrowia publicznego w każdym kraju, niezwłocznie powiadomimy zespoły i urzędników, a zaktualizowane informacje zostaną opublikowane na stronie EHF.

Zdrowie i bezpieczeństwo hokeistów, urzędników, wolontariuszy i kibiców ma ogromne znaczenie dla Europejskiej Federacji Hokeja na Trawie, dlatego tymczasem zalecamy, aby wszyscy zwracali szczególną uwagę na podstawową higienę i odwoływali się do porad WHO (Światowej Orgniazcji Zdrowia).

Najważniejsze środki, które ludzie mogą podjąć, aby zapobiec rozprzestrzenianiu się koronawirusa (COVID-19) są bardzo proste. Te środki dotyczą wszystkich wirusów, które mogą powodować grypę i przeziębienia.

Władze Europejskiej Federacji Hokeja na Trawie (EHF)

Filip Sobczak